Pušenje povećava rizik od pojave srčanog udara i istovremeno je najveći faktor rizika za nastanak raka pluća. Međutim, jeste li znali na koji način i u kojoj mjeri pušenje utječe na zube, desni, čeljusnu kost i ostala meka tkiva.

Karcinom usne šupljine jedan je od najčešćih karcinoma glave i vrata. Iako je lokaliziran u regiji koja je dostupna pregledu golim okom i može ga se otkriti vrlo rano, to se najčešće ne događa. U najvećem broju slučajeva karcinom usne šupljine otkriva se u uznapredovalom stadiju kada su terapijske mogućnosti smanjene, a prognoza znatno lošija. Zbog...

Dijabetes podrazumijeva, ne samo adekvatnu upotrebu lijekova, pravilnu prehranu, obvezne redovne vježbe, već i odgovarajući oprez u određenim situacijama, kao što je odlazak stomatologu. U stvari, kada je oralna higijena u pitanju, dijabetičari moraju uzeti u obzir nekoliko ključnih stvari.

Frenulum je mali nabor u usnoj šupljini, poznatiji kao "resica". Njegova funkcija sastoji se u ograničavanju prekomjernih pokreta. Oni su potpuno normalna pojava koju svako ima. Međutim, ponekad mogu imati izraženiji stupanj što dovodi do određenih posljedica.

Trudnoća je period kada treba obratiti posebnu pažnju na higijenu i zdravlje zuba i desni. Pročitajte više o tome koji su najčešći problemi u trudnoći i zašto dolazi do njih.

Preosjetljivost zuba, koja se još naziva i hipersenzitivan dentin, je stanje kod kojeg je dentin (tkivo ispod cakline) izložen, i kod vitalnih zuba, on je osjetljiv na termičke, kemijske, mehaničke i osmotske podražaje.

Ordinacija dentalne medicine Duška Đurić dr.med.dent., Dubrava 41, 10 040 Zagreb, Hrvatska, +385 1 2910 428, +385 91 2910 418
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti